Wat is de zuur-/basen balans en waarom is die zo
 belangrijk voor de gezondheid?

 

Heeft u last van haaruitval, acne, zweetvoeten, maag en darmaandoeningen, vermoeidheid, stress? Het zou zomaar te maken kunnen hebben met een verstoorde zuurgraad in het lichaam.
Wat minder bekend is dat verzuring ook zijn invloed heeft op ons emotioneel welzijn te denken valt aan ADHD, Autisme, PDD-nos depressiviteit,concentratieproblemen en passief gedrag. Pakken we de verzuring niet adequaat aan dan kunnen er op latere leeftijd ernstige aandoeningen optreden zoals reuma, jicht, nieraandoeningen, beroerte, huidproblemen, tot zelfs een hartinfarct.
Maar heel weinig mensen leggen een relatie tussen deze ziekten en een verstoring van het zuur-base-evenwicht, omdat ze de samenhang niet kennen.

Gezondheid gaat dan ook altijd samen met een evenwicht tussen zuren en basen

Een belangrijke voorwaarde voor onze cellen om goed te kunnen functioneren is een evenwichtige zuur-basen balans. Is dit evenwicht uit balans dan ontstaan er zogenaamde slakken (een afzetting van teveel zuren) in ons lichaam. Slakken zijn zuren en gifstoffen die geneutraliseerd zijn en daarna opgeslagen worden. Ons lichaam onttrekt voor dit proces mineralen uit ons depot. Als er niet tijdig aan dit proces gewerkt wordt ontstaan er als gevolg van een mineralentekort diverse welvaartsziekten, weefsel- of celbeschadigingen en chronische ziekten
Hedendaagse voedings- en eetgewoonten evenals stress en een ongezonde levensstijl verstoren het zuur-base-evenwicht van het lichaam. Steeds vaker zien wij verzuring van het lichaam, en teveel zuren kan het lichaam belasten en kosten veel energie. Op deze manier wordt de basis gelegd voor vele ziekten, de zogenaamde welvaartsziekten oftewel civilisatose.

 

MeineBase Natuurcosmetica

MeineBase® Basisch mineraalzout voor lichaamsverzorging.  Gecertificeerde natuurcosmetica zonder kleur-, geur- en conserveringsstoffen zeer goede huidverdraagzaamheid; dermatologisch bevestigd voor basisch-streelzachte huid met 8 zeer fijn gemalen edelstenen. 

MeineBase reinigt, verzorgt en regenereert bijzonder intensief. Het optimaliseert de zelfvetting van de huid en geeft haar een aangename soepelheid. 
MeineBase met een pH-waarde van 8,5 ondersteunt de huid in haar uitscheidingsfunctie – voor een bewuste en natuurlijke verzorging in het zuur-base-evenwicht.

​Toepassingen met MeineBase 
MeineBase is veelzijdig toepasbaar – de flexibiliteit van het lichaamsverzorgingszout richt zich helemaal naar de individuele behoefte. Duik in de fascinerende wereld van de basische lichaamsverzorging en geniet van de verwennende en regenererende momenten.
De talrijke toepassingsmogelijkheden maken MeineBase tot een effectief product voor het gehele gezin.

Bij een verstoorde zuur-basen-balans zal het lichaam altijd proberen die balans te herstellen door overtollige zuren aan mineralen te binden (o.a. calcium, magnesium, ijzer, kalk, natrium en zink) en ze te neutraliseren. Bij een ernstige verstoring in het zuur basen-evenwicht helpt aanpassing van het voedingspatroon onvoldoende. Men zal dan voor een optimaal resultaat een speciaal ontzuringsprogramma moeten gebruiken. Daarom werk ik in de praktijk met het ontzuringsprogramma van Peter Jentschura. Hiervoor is een ontslakkingsthee samen met een uitgebalanceerd mineralenproduct en ontzuring via de huid middels basisch badzout de beste remedie.
Vraag hier mee informatie of een speciale folder aan of bestel je producten direct in de Webshop