Welke weg ga jij?

Gepubliceerd op 31 augustus 2023 om 19:50

Een grootse reis, van je hoofd naar je hart

 

Leven vanuit je Hart

Het is niet zo simpel als het klinkt. Veel mensen denken dat ze vanuit hun hart leven, maar leven toch meer vanuit hun hoofd. Bij alles wat er op je levensweg komt kun je jezelf afvragen, welke weg kies ik, wat is mijn weg? Kies vanuit je hart!

 

Je Geest is sterker dan je Lichaam

Je lichaam en geest werken continu samen. We voorzien ons van voeding, water en zuurstof om in leven te blijven. Alles wat wij meemaken, lichamelijk, geestelijk en emotioneel heeft een diepgaand effect op ons. Elk gevoel, elke gedachten, elke emotie slaat het lichaam op en zorgt voor een verandering in ons hele systeem. 

Heb jij wel eens ervaren dat je het lastig vond om voor een groep te spreken? 

Kreeg je klamme handen, ging je hard sneller kloppen, kreeg je het gevoel alsof je keel werd dichtgeknepen?  

Dit zijn allemaal sensaties, die in ons lichaam plaatsvinden en opgeslagen worden. Velen denken na zo’n ervaring, dit doe ik nooit meer! Een negatieve ervaring is opgeslagen en elke keer als iemand je vraagt voor een groep te spreken, kan je lichaam in een seconde al die lichamelijke ervaring oproepen.

Zo is het gelukkig ook met een positieve ervaring. Op het moment dat je voor een groep hebt gesproken en het is je goed afgegaan, je krijgt complimenten van het publiek, je hebt je ontspannen gevoeld, dan geven die complimenten je een boost en zul je een volgende keer gemakkelijk ja zeggen als je hier weer voor gevraagd wordt. Je lichaam geeft je nu in een seconde weer het goede gevoel van je vorige ervaring, waardoor de keus snel gemaakt is.

 

Even terug naar de dag dat jij de diagnose kanker kreeg te horen. Wat gebeurde er met je, werd je verdrietig, klopte je hart in je keel, werd je boos?

Kijk eens terug naar dat moment. Voor velen een moment met veel stress!

Ik weet dat ik héél boos en verdrietig was. Boos omdat ik vond dat mij op een beetje lullige manier verteld werd dat ik een tumor had, terwijl ik dit niet had verwacht. En verdrietig om dat mijn prognose ongunstig was. In mijn verdriet zag ik mijn leven aan mij voorbij gaan en het zou wel eens binnen een half jaar over en uit kunnen zijn. (volgens de arts)

Na twee tot drie dagen in de negatieve bubbel te hebben gezeten, pakte ik mezelf bij mijn kladde en zei tegen mijzelf; “ je kunt er in mee gaan of je kunt er alles aan doen om het proces te keren”. De keus is aan jou. Ik wilde leven, dus heb ik alles gedaan wat ik dacht dat goed was en wat goed voelde voor mij.

Dit was hét moment om mijzelf beter te leren kennen. Het klinkt misschien vreemd als je nog midden in het proces zit, maar achteraf af kan ik zeggen dat dit echt zo is. Ik wist niet dat ik zo’n enorme levenskracht in mij had om dit proces aan te gaan. Los van de uitkomst....

 

Dory

Uit: De Weg van kanker, 6e Inzicht

Meer info: https://care-foryou.nl/boek-de-weg-van-kanker/

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.