De Story van Dory

 

Veel mensen komen in aanraking met kanker, en helaas, ik was ook een van hen.

Om anderen te inspireren, vertel ik graag hoe ik met mijn ziekte ben omgegaan en deel ik een aantal inzichten met je, die je al direct kunt gebruiken. Gewoon, heel luchtig en open, deel ik mijn ervaringen, soms met een lach soms met een traan. 

Ik kreeg de diagnose darmkanker, een confronterende ziekte met grote emotionele gevolgen. Voor mijn genezingsproces zou ik de volgende behandelingen moeten ondergaan, een chemokuur, bestralingen, een operatie en blijvende stoma.

Dit voelde niet goed voor mij en besloot daarom om zelf op onderzoek uit te gaan naar mijn mogelijk- en onmogelijkheden.

Ik wilde natuurgeneeskundige- en de reguliere behandelingen graag combineren. Dan had ik, dacht ik, de beste kans van slagen. Maar daar dachten de artsen anders over. Hoe ik hier mee omging?

Ik was een beetje eigenwijs hoorde ik van anderen.

 

Deze eigen-wijsheid heeft me wel enorm geholpen bij mijn herstel en daardoor heb ik bv. de operatie niet ondergaan en toch is de tumor verdwenen.

Ik heb veel van de ziekte én van mijzelf geleerd en weet nu ook, dat als je lichaam én geest betrekt in je proces de kans van succes vele malen groter is.

En zo is het ook. Als je vanuit angst, het gevoel dat kanker je in de greep heeft, gezond wilt worden, dan is dat behoorlijk lastig. Je kunt beter starten door vanuit vertrouwen je weg gaan.

Ik zei wel eens,

Het is mijn missie om mensen te informeren over de mogelijkheden die er zijn om ten tijde van kanker, meer grip op je gezondheid én je leven te krijgen.

Het was belangrijk voor mij om "trouw te zijn aan mijn eigen gevoel” tijdens het ziekte- en genezing proces. Ik ging mijn eigen weg, zocht mijn levenskracht!

                                                                              I did it my way

Ik ben dankbaar voor alle levenslessen, die ik in die periode heb mogen leren, ik voel me Top en ben een blij en gelukkig mens.

Wil jij de Story van Dory ook horen, maak dan een afspraak  voor een lezing, wanneer en waar ik mijn Story met anderen mag delen.